-
آرشیو :
نسخه زمستان 1401
-
کد پذیرش :
1412
-
موضوع :
سایر شاخه ها
-
نویسنده/گان :
| جواد رضاپوریان
-
زبان :
فارسی
-
نوع مقاله :
پژوهشی
-
چکیده مقاله به فارسی :
در این مقاله به اهمیت و تأثیر کتاب الکترونیکی بر میزان بهبود فرایند مطالعه و نگرش خوانندگان است روش کار از نوع شبه آزمایشی طرح پیشآزمون ـ پسآزمون با گروه کنترل میباشد. جامعه آماری شامل کلیه خوانندگان کتابخانه های عمومی استان چهارمحال و بختیاری است روش کار به این صورت است که به صورت تصادفی به خوانندگان دو گروه آزمایش کتاب الکترونیکی و گواه روش متداول تقسیم شدند. ابتدا از هر دو گروه، پیشآزمون یادگیری و نگرش در شرایط یکسان به عمل آمد؛ سپس، گروه آزمایش در طول مطالعه با استفاده از کتاب الکترونیکی (متغیر مستقل) و گروه کنترل به صورت متداول (کتاب چاپی) مورد مطالعه قرار گرفتند. در پایان، دادهها با استفاده از آزمون محقق ساخته یادگیری و پرسشنامه محقق ساخته نگرش نسبت به کتاب الکترونیکی در موقعیتهای پیشآزمون و پسآزمون جمعآوری شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از روشهای آمارههای توصیفی (میانگین، انحراف معیار وتعداد) و برای بررسی فرضیههای پژوهش، از آزمون T و تحلیل واریانس چندمتغیره، و همچنین برای محاسبه اندازه اثر از فرمول گلاس و برای تفسیر آن نیز از جدول گلاس استفاده شد. یافتهها نشان داد که میزان یادگیری و نگرش خوانندگان گروه آزمایش در مقایسه با گروه گواه به طور معناداری افزایش یافته است. سرانجام نتایج به دست آمده از این پژوهش، برتری و بهبود فرایند مطالعه و میزان یادگیری و نگرش خوانندگانی را نشان داد که از طریق کتاب الکترونیکی مطالعه کرده بودند.
-
لیست منابع :
[1] استفن،اچ؛ استورم وایلد (1998). «فصل جدیدی از کتابهای الکترونیکی». ترجمه آذین قاضی میرسعید و فرزانه شکوری (1381). فصلنامه پیام کتابخانه،12 (1و2)32ـ36.
[2] بابایی، محمود (1382). نشرالکترونیکی. تهران: مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران .
[3] رضایی، محمد (1383). «ICT و تأثیرات آن در نظامهای آموزشی فعال»، مجله پرتو مهر.
[4] زارعی زوارکی، اسماعیل؛ عوضزاده، ایرج (1385). «استانداردهای طراحی و تولید کتاب درسی به صورت چندرسانه ای»، درکتاب درسی دانشگاهی: ساختارها و ویژگیها. جمعی از مؤلفان. تهران: سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه ها (سمت).
[5] نثری، شبنم، زارعی زوارکی، اسماعیل، آرمند، محمد، رضایی، عیسی. طراحی و تولید کتاب درسی الکترونیکی و بررسی تأثیر آن بر یادگیری و نگرش دانشجویان. پژوهش و نگارش کتب دانشگاهی1390; 16(27): 82-98.
-
کلمات کلیدی به فارسی :
مطالعه کتاب الکترونیکی، طراحی کتاب الکترونیکی، اثربخشی.
-
چکیده مقاله به انگلیسی :
-
کلمات کلیدی به انگلیسی :
- صفحات : 25-32
-
دانلود فایل
( 389.38 KB )